Durob Audio

Sinds 1975 schrijft Durob Audio voortdurend wereldwijd hifi-geschiedenis ...

Het fundament van Durob Audio is de nooit aflatende interesse van Herman van den Dungen voor muziek en techniek. Van jongsaf aan -jukebox en bandrecorder in de jongensslaapkamer en allerlei (meestal niet-geslaagde) chemische en elektronische experimenten op de meest vuurgevaarlijke plaatsen- is dat de rode draad in zijn leven en uiteindelijk resulteert dat in zijn eerste zakelijke hifi-activiteiten in 1975, het geboortejaar van Durob Audio.

In die inmiddels bijna 35-jarige reis door het landschap van muziek en techniek zijn alle facetten die bij zo'n avontuur horen, wel één of meer keer voorbijgekomen. Passie, succes, tegenslag. Vreugde en verdriet. Merken die komen, merken die gaan. Één ding dat echter altijd overeind zal blijven, is het feit dat Durob Audio wereldwijd naam en geschiedenis heeft gemaakt en nog maakt door haar bijdrage aan de internationale high-end industrie.

Durob Audio heeft haar steentje bijgedragen aan het wereldwijd bekend en beroemd maken van merken als Krell, Apogee, Conrad-Johnson, Koetsu, Jadis, Copland, Wilson Audio, Audio Research, Sonus Faber, Oracle, Theta etc. en heeft daarnaast zelf merken als Kiseki, PinPoints, Cogelco, AH! Njoe Tjoeb, PrimaLuna, Mystère het levenslicht doen zien. Wat enthousiasme, een goede neus voor kwaliteit en de wens om de klant na zijn aankoop van de allerbeste service te voorzien tot gevolg heeft, mag duidelijk zijn: Durob Audio 1975, Durob Audio 2009! Zonder onderbreking, maar mét de nodige flexibiliteit zich aan te passen aan nieuwe tijden.

Durob Audio's “master-activity” is altijd de distributie van high-end merken in de BeNeLux geweest, maar daarnaast heeft Herman van den Dungen ook van zich doen spreken op het gebied van “retail” (DÉ HifiWinkels, DÉ HifiStudio, The HifiShop) en produkt-ontwikkeling (PrimaLuna, Mystère, AH! Njoe Tjoeb). Recentelijk zijn de merken BOW Technologies en Thule Audio overgenomen en de komende tijd zal alles gedaan worden om ook deze merken de geschiedenis in te laten gaan als geslaagde voorbeelden van high-end audio topmerken.

Durob Audio

Sinds 1975 schrijft Durob Audio voortdurend wereldwijd hifi-geschiedenis ...
Nieuws

Hier periodiek nieuws betreffende merken, producten, activiteiten ...
Dealers

Extra aandacht voor dealers die met een of meer van onze merken werken ...
Reviews

Leer van anderen ... Ervaringen van journalisten en gebruikers wereldwijd ...
Advertenties

'Sinds april 2009 adverteren we met de "kracht van de afwisseling” …

Nieuw op de website Click on our Facebook Durob blog home back email home home home back email home home email home home Durob blogback home back email home home home back email home home email home home