ah! bow technologies thule audio Kiseki shakti innovations Playback Designs norma audia flight sonus faber copland proac yter mystere solidsteel micromega primaluna krell vienna acoustics dartzeel general news conrad-johnson

M2Tech Nieuws

Hier vindt U periodiek specifiek M2Tech nieuws. Het kan overigens voorkomen dat dit nieuws niet vertaald is

Durob blogVanaf nu kan al het nieuws van Durob Audio met betrekking tot ons distributie netwerk, onze merken, producten, shows, activiteiten, persberichten, klanten, recensies ... gevonden worden op www.durobblog.com. De Durob Audio community groeit gestaag en de keuze om een blog toe te voegen aan onze site geeft ons de mogelijkheid meer interactief te zijn, meer “flits” nieuws ... meer actie te genereren, en hopelijk meer plezier!

Op www.durob.nl kunt u nog steeds via de Nieuwsarchief het eerdere nieuws lezen, en natuurlijk alle relevante informatie vinden over de producten, reviews, ondersteuning en het dealernetwerk. Zowel de website als de blog zullen regelmatig worden geactualiseerd in het Nederlands en het Frans.

Bezoek www.durobblog.com als U in contact wilt blijven met onze activiteiten, abonneer U (U ontvangt automatisch een e-mail wanneer een nieuw artikel wordt gepubliceerd), neem deel aan de blog en laat commentaar achter. U kunt bij elk bericht gemakkelijk commentaar geven, zonder dat U bent ingeschreven. Simpelweg het reactieformulier invullen dat onder elk artikel staat is voldoende. Uw e-mailadres verschijnt niet op de blog). Wij willen graag horen over uw ervaringen, uw ideeën en ons Durob team en onze dealers zullen met plezier reageren op uw commentaar.

26-03-'11
M2Tech

M2Tech behoort voor het publiek misschien niet tot de GROTE namen, maar is daar wel zéér mee verbonden. De hoofdactiviteit van M2Tech is namelijk ontwerpen!

De oplettende lezer ziet M2Tech ook steeds met iets nieuws komen en even later volgen dan de wat grotere namen. Zo ook met de YOUNG Dac! M2Tech de eerste die aankondigt: 384khz/32 bit via USB afspelen. En niet alleen aankondigt, maar óók in een echt product LEVERT. De rest volgt …

Over M2Tech is veel te vertellen en dus ook veel te lezen. Daarom hier wat links naar artikelen over M2Tech, de TrendSETTER in Digital Streaming die bescheiden ontwerpt voor eigen producten en ruimschoots aanwezig is in ontwerpen van andere merken.

M2Tech YOUNG testberichten bij onze Oosterburen:

EINSNULL (Aus gabe 10/2010)
Zitat von Bernhard Rietschel im Test “VERLOCKEND” in der AUDIO Ausgabe 4/2011 Seite 66:
”… Der Italiener baute gigantische Bühnen, ohne die Intensität, Konturen schärfe und Greifbarkeit der darauf befindlichen Instrumente im Geringsten zu verdünnen. Auch schien er Ton höhen und Rhytmen genauer zu folgen als andere DACs seiner Preisklasse — mit diesem Klang, der den Hörer förmlich am Kragen packt und mit in die Musik zieht, steht der M2Tech momentan ziemlich allein.”

AUDIOGRAMM (AUDIO Aus gabe 4/2011)

  • Positiv: Extrem stabiler, sauber durchgezeichneter Klang, besonders ausgeprägt am USB Eingang
  • Negativ: -
  • KLANGURTEIL: 118 PUNKTE
  • PREIS/LEISTUNG: ÜBERRAGEND

"Regardless of its unique 384khz USB input, the Young convertor is leagues ahead of its price competition, this is one DAC that is prepared for everything."

M2Tech EVO testbericht bij onze Oosterburen:

http://www.digital-highend.de/start/wp-content/bildupload/M2-Tech_EN410_S.30-311.pdf

M2Tech hiFace testberichten:

http://www.digital-highend.de/start/2010/07/stereo-mit-192-khz-von-usb-nach-spdif/


http://www.6moons.com/audioreviews/m2tech/hiface.html

http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0210/m2tech_hiface_usb.htm

http://www.fairaudio.de/leserberichte/2010/m2-tech-hiface-usb-spdif-1.html

http://www.m2tech.biz/hiface.html#reviews

http://www.m2tech-hiface.com.au/

http://www.m2tech.biz

 

24-12-'10
EVO

Even laten weten dat de nieuwe “Young” M2Tech’s 384/32 D/A Converter binnen is! Slechts 3 stuks, maar beter iets dan niets. De “preliminary user manual for the Young" is ook klaar. Het omvat 24 pdf pagina’s, er kunnen nog foutjes in zitten, maar die vallen er sowieso in korte tijd uit. Heeft U interesse om over deze 384Khz/32bit D/A converter te lezen en te zien wat ie allemaal kan, laat het ons even weten en wij sturen U de manual als file per omgaande toe.

30-11-'10
HiFace EVO

De eerste 2 zendingen EVO’s zijn in middels uitgeleverd, deels met en deels zonder voeding. In principe vinden we het zelf geen “most elegant solution” om een apparaat zonder voeding uit te leveren, terwijl er wel een nodig is. Deels hebben we dit opgelost met een voorraad Theta voedingen die we nog hadden liggen uit een eerder roemrucht tijdperk, deels hebben EVO bestellers het zelf opgelost met voedinkjes die in de electronica handel te koop zijn.

Inmiddels heeft M2Tech ook een voorraadje van die stopcontactdoosvoedinkjes aangeschaft en bij de volgende zendingen zijn er ook een aantal bij voor ons. Verder denkt Herman van den Dungen wel dat M2Tech inmiddels begrijpt wat de meeste klanten erbij gehad hadden willen hebben, dus er zal nog wel iets uit hun koker komen, en als het niet uit de hunne komt, nou, dan …. zijn er nog wel andere mogelijkheden te bedenken.

Wachtende op nieuwe voorraad Evo’s, hiFaces, voedinkjes, kunnen wij aan dit lijstje ook toevoegen de nieuwe “Young” M2Tech’s 384/32 D/A Converter:

High-speed asynchronous USB connection
Oversampling filters with minimum pre-echo and phase linearity
S/PDIF, AES/EBU, Toslink digital inputs
Line level single-ended on RCA output connectors

Die hadden we bijna “gemist” omdat Marco M2Tech behept is met hetzelfde virus als Herman van den Dungen en nogal wat zelf wil doen en dan dus op een gegeven moment niet meer weet wie hij wel en wie hij niet geïnformeerd heeft over het aanstaand zijn van deze YOUNG dac. Gelukkig hoorden we via een van U dat er al toezeggingen gedaan waren “ergens”, waarna het niet zo moeilijk was om er een paar los te peuteren. Een paar + 1 en niet meer, drie stuks dus.

Heeft U belangstelling … wees snel. De prijs zal 1.100,- Euro bedragen, maar de eerste 2+1 exemplaren krijgen een prijs mee van Euro 995,-. Marco deed iets voor ons, dus wij iets voor U. Het is niet bekend wanneer de volgende levering YOUNG Dac’s gepland is.

 

04-06-'10
M2Tech

Watch magazine: “Door producten als deze van Arcam, Ayre en M2Tech
is audio weer leuk geworden.”

M2TECH HIFACE & ARCAM SOLO NEO

‘There is music in the air. That was sung long ago. It flits about and floats about. To find a place to go...’

Voor de moderne mens die gewend is aan digitaal gemak, maar ook oog heeft voor kwaliteit, is er in audioland de laatste tijd steeds meer te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld je iPod aansluiten op je digitaal/analoogomzetter via een Wadia iTransport, om maar eens een zijweg te noemen. Nog flexibeler ben je natuurlijk wanneer je je computer aansluit op een stereosysteem. Daarbij is de kwaliteit overigens zeer wisselend, omdat de digitale uitgangen van pc’s en Mac’s op zijn best redelijk zijn te noemen. Blijft over de USB-poort. En jawel, ook hiervoor zijn inmiddels een paar goede oplossingen te koop. De Ayre QB-9 USB DAC (€ 2.699,-) is zo’n oplossing. Ayre gebruikt -als een van de weinige producenteneen techniek waarbij de klok van de digital/analoog-omzetter de snelheid bepaalt waarmee het muzieksignaal in de DAC weer in elkaar gezet wordt - om het maar even wat te simplificeren. De timing hiervan is cruciaal, want fluctuaties hierin leveren hoorbare vervorming op (bekend onder de term jitter). Bij bijna alle ándere oplossingen, waarbij de muziek via de USB-poort de computer verlaat, is dit omgekeerd geregeld en bepaalt de computer de timing. En tja, die neemt het niet zo nauw. De Ayre QB-9 is dan ook de ideale oplossing voor de veeleisende muziekliefhebber die laatje open, laatje dicht om cd’s te wisselen iets uit de vorige eeuw vindt. Maar wat nu als je al een goede digitaal/analoogomzetter hebt? Dan is die QB-9 wel een erg dure en ook niet zo’n praktische oplossing.

Missing link

Sinds een paar maanden is hier een kwalitatief hoogstaande oplossing voor. De Hiface van M2Tech (kost slechts zo’n € 115,-). Het is de missing link tussen je computer en je fraaie DAC. Het is een USB/spdif-omzetter die -in tegenstelling tot de DAC van Ayre- niet zonder zelf op je computer te installeren drivers kan, maar die er wél voor zorgt dat de klok van de DAC bepaalt met welke timing de audiodata binnenkomen. Deze omzetter is weliswaar netjes afgewerkt maar oogt bepaald niet imponerend. Toch is het geen lelijk eendje. Met een voor muziekweergave geoptimaliseerde computer (met Mac OS 10.6 of Windows Vista of Windows 7) openbaart zich met de Hiface als interface tussen je pc of Mac en je DAC een waar muzikaal walhalla. De Hiface kan trouwens iets wat nog redelijk uniek is: muziek in volledige 24bit/192kHz resolutie aan je DAC doorgeven. Wanneer je muziekbestanden in dit soort opnamekwaliteit op je computer hebt staan (gekocht bij bijvoorbeeld Linn Records, HD tracks, Reference Recordings of Chesky) hoef je dus geen enkele concessie aan de weergavekwaliteit te doen.

Voor gemaksmensen

Mensen met een Ayre QB-9 of een Hiface, een topkwaliteit DAC en een voor audio geoptimaliseerde computer kunnen compromisloos genieten van hun muziek. Maar ze moeten wel aardig wat knutselen aan hun computer voordat het allemaal echt optimaal speelt. Voor wie al dat gedoe niet wil is er nu ook een prachtige onebox- does-it-all-oplossing. De Arcam Solo Neo. Arcam heeft met de Solo-serie echt een trend gezet. Ontelbare merken maken nu, net als Arcam, dit soort miniatuur kwaliteitsaudio. Overigens met minder succes dan Arcam. Het bedrijf uit Cambridge was namelijk een van de eerste meer traditionele audiofabrikanten, die doorhad dat de consument van vandaag geen trek heeft in avonden zelfstudie om door de manual heen te komen; hij wil meteen muziek kunnen spelen. Wanneer je bedenkt dat de elegante kast van de Solo Neo een versterker huisvest, een cd-speler, een al dan niet digitaal radiodeel, een aansluitmogelijkheid voor Arcams iPod dock en bovendien een USB-poort heeft voor muziek op USB-stick of harde schijf en ook nog in een al dan niet draadloos netwerk feilloos zijn weg vindt naar je muziekverzameling, is het een wonder dat men er ook daadwerkelijk in geslaagd is deze prachtige alleskunner zo eenvoudig bedienbaar te houden. Je moet zelfs als audio-dummy echt heel erg je best doen om met de Solo Neo niet in no time naar muziek te zitten luisteren. Door producten als deze van Arcam, Ayre en M2tech is audio weer leuk geworden. Je muziekverzameling wint enorm aan toegankelijkheid, zonder iets aan weergavekwaliteit te verliezen. Ik zou zeggen, begin maar te rippen die cd-collectie.

Bron: WATCH 00:78 www.watch-magazine.nl

 

26-02-'10
M2Tech

Pierre Bolduc van Audiophile Music Dot Com in Italië wilde iets wat er niet was: een betaalbare, handzame, hoog kwalitatieve 192kHz Digital Audio Interface om zijn computer te koppelen aan zijn audio systeem. Raakte daar over in gesprek met Marco Manunta, die vervolgens een dergelijk product ontwierp, een slim idee in dat ontwerp toevoegde en een prototype in elkaar zette. Samen met de benodigde software werd het overhandigd aan Pierre Bolduc die het uitprobeerde, enthousiast was en besloot het uitgebreid te demonstreren tijdens de AudioShow in Milaan. De reacties waren bijzonder goed en geheel onverwacht moest er productie komen. Ook dat werd geregeld. Maar … ook uit het buitenland begonnen aanvragen te komen. Een aantal internationale bezoekers hadden immers de demo in Milaan ook meegemaakt. Kortom het hele verhaal heeft een sterk sneeuwbal-effect karakter en het duurde daarom enige tijd voor we konden en wilden berichten over dit bijzondere nieuwe product, geboren in een werkomgeving van 5 x 5 meter waar design, fabricage, marketing en administratie door een klein team van 4 personen uitgevoerd wordt.

De HiFace wordt geleverd met bijbehorende software, komt in 2 uitvoeringen: met RCA connector of BNC connector. De RCA uitvoering kost Euro 115,- en de BNC connector Euro 135,-. Inclusief verzendkosten. Levering uit voorraad, direct of via een van onze dealers.