ah! bow technologies thule audio Kiseki shakti innovations Playback Designs norma audia flight sonus faber copland proac yter mystere solidsteel micromega primaluna krell vienna acoustics dartzeel general news conrad-johnson

Algemeen Nieuws

Hier vindt U periodiek specifiek Algemeen nieuws. Het kan overigens voorkomen dat dit nieuws niet vertaald is!

Durob blogVanaf nu kan al het nieuws van Durob Audio met betrekking tot ons distributie netwerk, onze merken, producten, shows, activiteiten, persberichten, klanten, recensies ... gevonden worden op www.durobblog.com. De Durob Audio community groeit gestaag en de keuze om een blog toe te voegen aan onze site geeft ons de mogelijkheid meer interactief te zijn, meer “flits” nieuws ... meer actie te genereren, en hopelijk meer plezier!

Op www.durob.nl kunt u nog steeds via de Nieuwsarchief het eerdere nieuws lezen, en natuurlijk alle relevante informatie vinden over de producten, reviews, ondersteuning en het dealernetwerk. Zowel de website als de blog zullen regelmatig worden geactualiseerd in het Nederlands en het Frans.

Bezoek www.durobblog.com als U in contact wilt blijven met onze activiteiten, abonneer U (U ontvangt automatisch een e-mail wanneer een nieuw artikel wordt gepubliceerd), neem deel aan de blog en laat commentaar achter. U kunt bij elk bericht gemakkelijk commentaar geven, zonder dat U bent ingeschreven. Simpelweg het reactieformulier invullen dat onder elk artikel staat is voldoende. Uw e-mailadres verschijnt niet op de blog). Wij willen graag horen over uw ervaringen, uw ideeën en ons Durob team en onze dealers zullen met plezier reageren op uw commentaar.

23-05-'11
De High End Show in Munchen

De High End Show in Munchen is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot de belangrijkste hifi-show in Europa. Een echte ontmoetingsplaats voor de Leeuwen van de industrie...

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

22-05-'11
Zij zijn hier...

Voor dat jullie denken dat Richard en Michiel de "goeie koffer" opengemaakt hebben bij Linda 's Miljoenenjacht: dit zijn de eerste MOMENTUM versterkers van Dan D'Agostino die binnengekomen zijn en al geleverd zijn. We wachten op het volgende paar!

23-05-'11
Nieuwe dealer

Durob Audio verwelkomt een nieuwe dealer in Limburg (NL): Van Duppen Audio in Horst. www.van-duppen.nl

09-03-'11

Futura Amati

Rhapsody Sound + Vision in Hilversum zal zaterdag 19 maart
van 10.00 ’s-morgens tot 16.00 ’s-middags
een speciale show doen rondom de nieuwe Futura Amati luidsprekers.
Voor meer informatie zie: www.rhapsody.nl


09-03-'11
Back to the past…

In 1981, Durob Audio was de distributeur van Apogee luidsprekers. Toen heeft Apogee de hi-fi wereld veranderd met hun nieuwe technologie. Helaas bestaat Apogee niet meer, maar Ken Kessler heeft besloten om toch een special verhaal erover te schrijven.

 

click to open
click to open

02-02-'11
Editor's Choice Awards 2011

Het tijdschrift The Absolute Sound heeft net weer de 2011 Editor’s Choice Awards uitgereikt waar door iedereen met spanning naar uitgekeken wordt: de jaarlijkse lijst met AANBEVOLEN PRODUCTEN.

We zijn trots te kunnen vermelden dat uit de merken selectie van Durob Audio 21 producten een Award hebben mogen ontvangen!

 

Category Loudspeakers

Sonus Faber - 3 Awards
Vienna Acoustics - 1 Award
Proac - 1 Award

 

Category Power Amplifiers

PrimaLuna - 3 Awards
Krell - 2 Awards
Conrad-Johnson - 1 Award

 

Category Integrated Amplifiers

PrimaLuna - 2 Awards

 

Category Preamplifiers

Mystere - 1 Award
PrimaLuna
- 1 Award
Krell - 1 Award
Conrad-Johnson
- 1 Award

 

Category Digital Processors

Copland - 1 Award

 

Category Disc Players

PrimaLuna - 1 Award
Playback Design - 1 Award

 

Category Accessoires

Shakti - 1 Award

Welcome to the 2011 edition of The Absolute Sound’s Editors’ Choice Awards, our annual Recommended Products list. On the following pages we present the gear that our editors and writers have selected as most worthy of your consideration. These are the components we ourselves would buy—or recommend to friends and family. Each product category is divided into price ranges, with components listed in order of ascending cost (though a few items, like cables and accessories, are listed alphabetically for clarity’s sake). Each recommendation is also accompanied by a capsule review, the original reviewer’s name or initials, and the issue the review appeared in. Note that in a few cases a product may have been reviewed in one of our sister publications, Playback or AVguide.com, or the review may be pending publication, or the product may not have been formally reviewed but earns a recommendation based on one or more writer’s extensive experience with it.
Given that this is the high end, where components generally have long lifespans, some of our recommendations look back several years. At the same time, in an effort to be as selective and up-to-date as possible, we have dropped some components that appeared on last year’s list, usually because they have been discontinued but sometimes because fresh competition has caused us to reconsider the choice.
TAS founder Harry Pearson’s selections can be found in this issue’s HP’s Workshop.

Klik op het merk om de details te lezen over elk product dat een Award ontving. Indien gewenst, kunt U contact met ons opnemen voor een nadere kennismaking met een van deze producten: info@durob.nl.

Abonneren naar The Absolute Sound… klik op deze link.

04-06-'10
Hifi Retail interview

Hifi Retail plaatst een interview met Herman van den Dungen

Ondernemersvisie

Q & A

Tegen de stroom in

Hoe houd je je als ondernemer op hifigebied staande in deze woelige tijden? We leggen deze vraag voor aan Herman van den Dungen van Durob Audio. Wat is zijn geheim voor succes?

Hoe is het afgelopen jaar verlopen, en hoe is dit jaar van start gegaan? Het afgelopen jaar is ondanks de aanvankelijke mineurstemming die je overal en bij iedereen aantrof nog best redelijk verlopen. De totale omzet is ongeveer gelijk gebleven, maar per regio en per merk waren de verschillen wel groter dan normaalgesproken het geval is. Maar als gezegd, in totaal was hij ongeveer gelijk.

Wat zijn de verwachtingen voor dit jaar? Zal dit jaar gaan verschillen van het vorige? Zoals zich al aan liet zien in de laatste twee maanden van het vorig jaar, zijn de gerealiseerde verkopen al beduidend hoger en als dit doorzet, dan hebben we dit jaar een heel wat beter jaar dan vorig jaar. Daardoor kijk jezelf ook wat optimistischer rond en durf je weer wat meer te investeren in nieuwe dingen die dan automatisch weer nieuwe en deels additionele verkopen ten gevolg zullen hebben.

Wat ziet u als belangrijkste kansen en bedreigingen voor de komende tijd? Belangrijkste kansen zijn en blijven het vermogen om te behouden wat je hebt en net voorzichtig genoeg op het randje van ‘het nieuwe’ te gaan zitten om ook daar als bedrijf van te kunnen profiteren. Het slechtste wat je kan overkomen is mijns inziens doldriest in al het nieuwe te duiken en de producten en specialismen van het heden en verleden te vergeten. Wij doen het erg goed met ouderwetse buizenelectronica die wij met behulp van moderne onderdelen en schakelingen uiterst betrouwbaar hebben gemaakt en daardoor kunnen en durven te verkopen aan klanten die dat eerder nooit gedaan zouden hebben. Hier en ook nog eens wereldwijd. Een hele grote bedreiging zie ik in het feit dat onze kleine markt gebruikt wordt om tweedehands én nieuw materiaal uit grotere markten als bijvoorbeeld Duitsland hier te dumpen. En natuurlijk tegen prijzen waarvoor niemand achteraf nog eens service wil (en kan) geven. Maar weg is weg en bekijk het verder maar … En daaraan gekoppeld het gegeven dat bijna niemand van de dealers zich écht realiseert hoeveel omzet daardoor aan hen voorbijgaat. Omzet waarvoor ze wel dagelijks promotie en werk gedaan hebben.

Hoe gaat u hierop inspelen? We zijn voortdurend bezig met de verdere ontwikkelingen van onze ‘ouderwetse’ producten door er nieuwe features en nieuwe schakelingen aan toe te voegen, zodat ouderwets steeds als nieuwerwets ervaren wordt.

Wat maakt u succesvol in deze moeilijke tijd, wat is uw geheim? Wij staan al 35 jaar bekend om de uitstekende nazorg van onze producten. De mensen weten dat inmiddels wel en dat hoeven we ze dus niet meer te vertellen. Ze weten ook dat we een goede neus hebben voor nieuwe zaken. Ze zijn altijd wel benieuwd wat we nu weer bedacht hebben of wat we nu weer gevonden hebben. Als dat ze ook maar enigszins interesseert en ze kunnen en willen het financieel behappen, dan moet het raar lopen als ze niet overgaan tot een aankoop. Het is zelfs zo dat klanten ons vragen bepaalde producten te gaan maken omdat ze daar belangstelling voor hebben en het gewoon van ons willen hebben. Ook denk ik dat we niet voortdurend tegen deze tijd aan moeten kijken als ‘moeilijke’ tijd, maar het eerder moeten zien als een ‘andere’ tijd, een tijd die bovendien voorafgegaan is door een periode die op allerlei manieren door veel mensen financieel overschat is geweest. En ja, dan moet je een stapje terug in het ‘genieten’ en een tandje hoger tijdens het werken. Dat is toch niet zo vreemd? Succes gaat meestal gekleed in een overall en niet in een smoking.

 

05-10-'09
 

click to open
click to open

01-10-'09
Ken Kessler ontmoet Herman van den Dungen

Ken Kessler ontmoet Herman van den Dungen, de man achter Kiseki, Cogelco, PrimaLuna, Mystere…

click to open
click to open

24-08-'09
Editor's Choice Awards

Het Amerikaanse tijdschrift The Absolute Sound herinnert er ons weer eens aan dat we een goede merkenkeuze hebben. De merkenselectie van Durob Audio ontving maar liefst 19 Editor's Choice Awards.

 

Category Loudspeakers

Vienna Acoustics - 3 Awards
Sonus Faber - 2 Awards
Proac - 1 Award

 

Category Power Amplifiers

PrimaLuna - 2 Awards
Conrad-Johnson - 1 Award
Krell - 1 Award

 

Category Integrated Amplifiers

PrimaLuna - 2 Awards

 

Category Preamplifiers

PrimaLuna - 1 Award
Conrad-Johnson - 1 Award
Krell - 1 Award

 

Category Digital Processors

Copland - 1 Award

 

Category Digital Sources

PrimaLuna - 1 Award

 

Accessoires

Shakti - 2 Awards

Klik op het merk om de details te lezen over elk product dat een Award ontving. Indien gewenst, kunt U contact met ons opnemen voor een nadere kennismaking met een van deze producten: info@durob.nl.

Hoe kiest The Absolute Sound? Klik op deze link om een volledige uitleg te lezen.
Abonneren naar The Absolute Sound… klik op deze link.

17-06-'09
PrimaLuna demonstratie bij Rhapsody op 20 juni

 

 

17-06-'09
Open days at Emplis (Belgium) on June 17, 18, 19 and 20.

 

22-05-'09
München

Op zo'n eerste dag in München is het op de stand van Audio Reference altijd een komen en gaan van high-end fabrikanten, distributeurs, dealers en pers die geanimeerd de laatste nieuwtjes (en roddels?) uitwisselen.

22-05-'09
München

Een mix van huidige en nieuwe PrimaLuna modellen is te zien op de High End Show in München bij Audio Reference, onze distributeur voor Duitsland. Audio Reference is ook distributeur voor Krell, Sonus Faber, Vienna Acoustics, EAT, VandenHul, Audio Research en andere bekende high-end merken.

21-05-'09
München

München gehaald met de trein! Zie boven 2 kenmerken van München: links het prachtige stadhuis en rechts het hier bekende bier (en dit is de kleinste maat die te krijgen was).

19-05-'09
High End 2009

De belangrijkste Europese Audio Show, wordt in München gehouden van 21 t/m 24 mei.

De meeste van onze merken en produkten zullen op deze show aanwezig zijn en Herman van den Dungen zal zoveel mogelijk hierover berichten gedurende en na de show.

04-04-'09
Nieuwe reeks advertenties

Durob lanceert vanaf mei een nieuwe reeks advertenties in verschillende Nederlandse hifi-bladen. Je kunt hier alvast enkele van deze advertenties zien.

08-01-'09
CES Las Vegas

Zoals gewoonlijk zijn wij ook dit jaar present op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.